De goede voorwaarden van Impact Hypotheken

Wij willen eigenaren (in spe) van een energiezuinige woning belonen met lage maandlasten en een hypotheek met goede voorwaarden. Maar wat houden die precies in?

Een papierloos aanvraagproces

Om geen papier te verspillen om ervoor te zorgen dat het acceptatieproces soepel en vlot verloopt, is dit vrijwel automatisch en digitaal ingericht. Wij werken daarom samen met partners die het mogelijk maken dat uw klant zijn gegevens digitaal met ons kan delen en dat hij het hypotheekaanbod digitaal kan ondertekenen. Dat scheelt iedereen niet alleen veel tijd en moeite, maar ook heel veel papier!

Hypotheekaanbod: tot 12 maanden geldig

U weet dat het soms maanden kan duren voordat een koopcontract ondertekend kan worden of voordat een hypotheekakte kan passeren. Daarom is een hypotheekaanbod voor nieuwbouwwoningen bij Impact Hypotheken maar liefst 12 maanden geldig. Zo heeft uw klant in totaal een jaar om zijn hypotheek voor een nieuwbouwwoning te laten passeren bij de notaris. Bovendien zijn er geen extra kosten aan verbonden, ook niet als de rente in de tussentijd flink is gestegen.

Bij bestaande woningen is het hypotheekaanbod zes maanden geldig. Zo heeft uw klant in totaal een half jaar om de hypotheekakte te laten passeren bij de notaris.

Extra lang bouwdepot

Het is bij Impact Hypotheken uiteraard ook mogelijk om een bouwdepot aan te vragen, waarover uw klant ook een rentevergoeding ontvangt. Die is bij een bestaande woning is 18 maanden geldig bij Impact Hypotheken. Heeft uw klant een nieuwbouwwoning gekocht, dan kan hij maar liefst 24 maanden beschikken over een bouwdepot.

Als dit toch te weinig tijd blijkt, kan uw klant het bouwdepot voor een bestaande woning nog eens verlengen met 6 maanden (tot 24 maanden) en die voor nieuwbouwwoningen met maar liefst 12 maanden. Dat betekent dat uw klant maar liefst drie jaar lang kan beschikken over een bouwdepot bij nieuwbouwwoningen! Bovendien hebben we geen minimumbedrag voor een bouwdepot.
Na het verlengen van de bouwdepots stopt wel de rentevergoeding.

Extra lang overbruggingskrediet

Als uw klant al een woning bezit, is er vaak sprake van overwaarde. Die kan hij (deels) gebruiken, ook als de oude woning nog niet is verkocht. Zo kan uw klant toch een nieuwe of andere woning  kopen en in de oude woning blijven wonen tot de verhuizing. Als u voor uw klant een hypothecaire lening aanvraagt bij Impact Hypotheken, kan hij in aanmerking komen voor een overbruggingshypotheek. Bij bestaande woningen kan hij hier 24 maanden gebruik van maken en bij nieuwbouwwoningen maar liefst 36 maanden.

Tot 25% kosteloos aflossen

Het kan enorm lonen om jaarlijks extra af te lossen op je hypotheek. En dat is bij Impact Hypotheken extra aantrekkelijk: uw klant mag elk jaar, per leningdeel, maximaal 25% van de oorspronkelijke hypotheekschuld kosteloos aflossen uit eigen middelen. Als dit niet uit eigen middelen gebeurt, kan hij per jaar 15% per leningdeel kosteloos aflossen.

Automatische rentedaling

Impact Hypotheken past automatisch de rentetarieven aan wanneer uw klant door (extra) aflossingen in een lagere risicoklasse terechtkomt (alleen mogelijk bij hypotheken met NHG). Wij gebruiken vervolgens het rentepercentage dat hoort bij de nieuwe risicoklasse. Dit doen wij op de 1e dag van de volgende maand na de (extra) aflossing. Hierbij nemen wij dan de rentedatum uit het rentevoorstel als uitgangspunt voor de bepaling van jouw nieuwe rentetarief. Als de rente op het moment van passeren lager is dan de rente op de rentedatum van het bindend voorstel, dan wordt deze rente als uitgangspunt genomen.

We sturen de klanten hierover automatisch een bericht.

Tot 50% consumptief financieren

Het is mogelijk om tot 50% van de marktwaarde van de woning van uw klant consumptief te financieren bij een hypotheek zonder NHG. Zo kan de klant de overwaarde op de woning voor andere doelen gebruiken. U kunt samen met de klant bespreken wat zijn of haar persoonlijke wensen hierin zijn.

Verhoging of 2e hypotheek mogelijk

Bij Impact Hypotheken stimuleren we het verduurzamen van de woning. Maar een andersoortige verbouwing is natuurlijk ook mogelijk, met een tweede hypotheek. De hypotheek verhogen kan bij Impact Hypotheken vanaf €10.000,-. Houd er ook rekening mee dat een taxateur een nieuw taxatierapport moet opstellen om de waarde van de woning te bepalen. De kosten hiervoor betaalt uw klant zelf aan de taxateur.

Verhuisregeling

Het is bij Impact Hypotheken ook mogelijk om een hypotheek mee te verhuizen naar een nieuwe woning met minimaal energielabel A, in geval uw klant tóch een andere, duurzame woning wenst. Zo kan hij de lage rente van je Impact Hypotheek gewoon meenemen. En dit kan tot wel twaalf maanden na afbetaling van de oude hypotheek.