Wat is Impact Hypotheken?

Impact Hypotheken is een duurzame hypotheekaanbieder die gelooft in en streeft naar een betere wereld voor iedereen. Wij bieden klanten die een duurzame woning met minimaal energielabel A hebben of willen kopen een betaalbare en goede hypotheek aan. Dat doen we op een betrokken, klantvriendelijke en inspirerende manier. We vertellen u graag wie en wat we zijn, waarvoor we staan en waarin we geloven.

Wie zijn wij?

Impact Hypotheken is een hypotheekaanbieder die gelooft in en streeft naar een betere wereld. Een wereld waar onze (achter)kleinkinderen nog heel lang van kunnen en mogen genieten. Om dit te kunnen realiseren moeten we allemaal ons gedrag veranderen om de wereld leefbaar te houden. Maar dat hoeft niet zo rigoureus en snel. Het kan ook niet ineens enorm veel geld kosten – het leven is al duur genoeg. Wij bij Impact Hypotheken begrijpen dat iedereen, ook onze klanten, een positieve bijdrage wil leveren aan de wereld om ons heen, maar ook dat dit stapje voor stapje gaat. In ons eigen tempo. En dat kan.

Het kopen van een energiezuinig huis, met minimaal energielabel A, is een eerste stap naar een ander, duurzamer leven. Want het aanschaffen van een woning met een A-label heeft ook effect op de wereld. Huizen met een A-label zijn energiezuiniger en duurzamer. Daarom willen wij deze huiseigenaren belonen met uitstekende productvoorwaarden en een zeer scherpe rente.

Impact Hypotheken inspireert u en uw klanten vervolgens om telkens een klein stapje in de goede richting te zetten. Elk kwartaal twee tegels in de tuin vervangen voor gras of aarde? In een paar jaar heb je dan een groene tuin. Wat vaker vis of vleesvervangers kopen? Dat staat gelijk aan een maand niet douchen. En af en toe slechts vijf minuten douchen is ook al fijn. En weet je wat? Als we dat nu allemaal doen, kleine stapjes vooruit zetten, in ons eigen tempo, dan is de wereld al zo veel beter.

Papierloos

Maar hoe maken wij nu impact? Door ons allereerst te realiseren dat Impact Hypotheken, net als onze klanten, ook nog een lange weg te gaan op het gebied van duurzaamheid. Stap voor stap streven we ernaar om steeds groener te worden en in te spelen op de nieuwe duurzame ontwikkelingen van de toekomst.

Maar we zijn al goed op weg. Zo onderscheiden wij onszelf met een volledig papierloos acceptatieproces. Bij Impact Hypotheken hoeven rentebevestigingen of Hypotheekaanbiedingen niet meer te geprint en fysiek ondertekend te worden: dat doen klanten gewoon digitaal. En we hebben ook kritisch gekeken naar de gegevens en documenten die we van onze klanten nodig hebben bij het beoordelen van hun hypotheekaanvraag. Gegevens die overheidsinstanties van onze klanten bewaren, kunnen ze met een gebruiksvriendelijke applicatie makkelijk verzamelen en met ons delen. Zo zorgen we ervoor dat we minder papier verspillen – en dit scheelt u natuurlijk ook veel tijd.

Energielabel A woningen

Bij Impact Hypotheken maken we het voor onze klanten graag mogelijk om een energiezuinige droomhuis te kunnen kopen. Sterker: het is nu alleen mogelijk om een aantrekkelijke Impact Hypotheek af te sluiten als mensen bezitten over of op zoek zijn naar een woning met energielabel A (of hoger) of een nieuwbouwwoning.

Impact Hypotheken is een handelsnaam van ESGood B.V. en onderdeel van Ingage

Investering

Impact Hypotheken is geen bank. We bieden grote (internationale) institutionele investeerders, veelal verzekeraars, pensioenfondsen en asset managers, de mogelijkheid om te investeren in nieuwe Nederlandse woninghypotheken. Van dit opgehaalde geld helpen wij mensen die een woning met label A (of hoger) hebben gekocht aan een hypotheek.

ESGood B.V.

ESGood B.V., handelend onder de naam Impact Hypotheken, biedt Nederlandse en buitenlandse investeerders de mogelijkheid te investeren in nieuwe, duurzame Nederlandse woninghypotheken. Via ons Platform kunnen meerdere investeerders op een eenvoudige en transparante wijze gelijktijdig in de door ESGood gedefinieerde risicoklassen van Impact Hypotheken investeren.

Ingage

Ingage biedt het volledige pakket van servicing van hypotheken aan zoals acceptatie, klantbeheer, bijzonder beheer, reporting en master servicing. Naast de servicing activiteiten behoren vooraanstaande franchiseformules zoals De Hypotheekshop en Huis & Hypotheek en hypotheeklabel Merius Hypotheken tot Ingage.