Hypotheek oversluiten naar Impact Hypotheken

Impact Hypotheken is een zeer interessant hypotheekproduct voor huiseigenaren die hun huidige hypotheek willen en kunnen oversluiten. Hieronder leggen we u uit waarom dat zo is en voor wie dat geldt.

Goedkoper wonen in het eigen huis?

Een nieuw huis kopen is zo makkelijk nog niet. Als uw klanten prima wonen, is verhuizen ook helemaal niet nodig. Maar de hypotheek verhuizen naar een andere hypotheekverstrekker, kan wél verstandig zijn. Zeker als uw klant een energiezuinige woning heeft (minimaal energielabel A) of van plan is de woning een stuk energiezuiniger te maken. Want dan kan hij in aanmerking komen voor een Impact Hypotheek.

Hoeveel bespaart uw klant met oversluiten?

Wil uw klant graag weten of oversluiten naar Impact Hypotheken voordelig voor hem uitpakt? Vul dan onderstaande rekentool voor hem in. Gebruik daarvoor de gegevens van de huidige hypotheek en uit onze actuele hypotheekrente. Door deze tool in te vullen, achterhaalt u ook wanneer de investering voor het oversluiten (denk bijvoorbeeld aan eventuele boeterente, advies- en administratiekosten) is terugverdiend. Aan de uitkomsten van deze berekening kunnen geen rechten worden ontleend.

Verhuisregeling

Uw klant wil wel een nieuwe hypotheek oversluiten, maar twijfelt wellicht aan een lange rentevaste periode. Bij Impact Hypotheken is het ook mogelijk om de hypotheek in de toekomst mee te verhuizen naar een nieuwe woning, mits deze is voorzien van minimaal energielabel A of als deze volgens de dan geldende voorwaarden wordt verduurzaamd. Dit kan nog tot 12 maanden nadat de hypotheek van de oude woning is afgelost.