Onze Duurzaamheidskorting

Heb je een bestaande woning met energielabel B t/m G (op het oog)? Ook dan kun je die financieren met een gunstige Impact Hypotheek. Maar alleen als je deze energiezuiniger maakt met een Impact Hypotheek. Wanneer je je woning succesvol met 1, 2 of 3 energielabels* hebt verbeterd, ontvang je hiervoor een Duurzaamheidskorting. Daarmee heb je uiteindelijk net zo’n scherpe hypotheekrente als huiseigenaren van een woning met energielabel A. Hieronder leggen we uit hoe je dat doet en hoe wij je daarbij kunnen helpen.

Beloning voor een duurzame woning

Er zijn veel hypotheekverstrekkers die nieuwbouwhuizen of woningen met energielabel A een mooie hypotheekrente aanbieden. En dat is goed: duurzame, ‘groene’, woningen verbruiken immers minder energie en daar mag best wat tegenover staan.

Maar wij vinden dat niet alleen duurzame woningen beloond moeten worden met een goede en gunstige hypotheek. Ook woningen die energiezuiniger en dus duurzamer worden gemaakt, moeten die beloning krijgen. Daarom zijn woningen van álle energielabels welkom bij Impact Hypotheken, mits je deze verduurzaamt en het huis zo minimaal 1, 2 of 3 energielabels verbetert en dus energiezuiniger maakt.

* Te nemen stappen

De onderstaande tabel laat zien welk energielabel je na de verduurzaming van de woning moet bereiken. De bovenste rij toont het huidige energielabel, vastgesteld vóór het nemen van energiebesparende maatregelen. De rij eronder geeft aan welk energielabel je na het treffen van deze maatregelen moet bereiken om de Duurzaamheidskorting te krijgen. Dit energielabel moet zijn vastgesteld door een onafhankelijke en erkende adviseur en vastgelegd in EP-Online.

Huidige energielabelABCDEFG
Verduurzamen naar energielabel-AABCCD

Hulp bij verduurzamen

Uit onderzoek van Return on content, in opdracht van Impact Hypotheken, blijkt dat 70% van de huiseigenaren de eigen woning wel wil verduurzamen, maar velen van hen weten niet hoe, waar ze moeten beginnen of wat de kosten zijn.

Daar kan Impact Hypotheken je bij helpen! Wij bieden jou en je adviseur de online tool van De Energiebespaarders aan, de Bespaarcheck, waarmee je inzicht krijgt in de kosten, terugverdientijd en mogelijkheden van het verduurzamen van de eigen woning. Voordat de adviseur een een Impact Hypotheek aanvraagt, kunnen jullie zo snel en makkelijk zien met welke maatregelen je woning het beste verduurzaamd kan worden en wat de kosten daarvan zijn. De specificatie die voortkomt uit deze Bespaarcheck, moet je goed bewaren: dit document hebben we nodig om te beoordelen of je de woning met 1, 2 of 3 energielabels kunt verduurzamen.

Gratis maatwerkadvies

Omdat de Energielabel indicatie slechts een indicatie van de kosten en mogelijkheden geeft, raden we je aan om een kosteloze** een uitgebreide woninginspectie bij De Energiebespaarders aan te vragen. Het Energie adviesrapport dat hieruit voortkomt, hebben we nodig om te beoordelen of je de woning met 1, 2 of 3 energielabels kunt verduurzamen. Dit moet je dan ook met Impact Hypotheken delen.

Wil je ook hulp bij de duurzame verbouwing? Ook dat kan. Je kunt de installatie en montage ook uitbesteden aan De Energiebespaarders; Impact Hypotheken speelt hierin echter geen rol. Je kunt de energiebesparende maatregelen natuurlijk ook laten uitvoeren door een andere (onder)aannemer, dat is aan jou.

Duurzaamheidskorting

Wanneer je de energiebesparende maatregelen hebt genomen of laten uitvoeren, wil je daarvoor natuurlijk worden beloond. Na de verbouwing of verduurzaming van de woning vraag je (opnieuw) een nieuw energielabel aan. Wanneer je de beoogde energielabelverbetering hebt behaald, laat u het registreren bij EP-Online. Dit nieuwe energielabel deelt u vervolgens met Impact Hypotheken, bijvoorbeeld via klantenservice@impacthypotheken.nl, zodat wij u de Duurzaamheidskorting kunnen toekennen. Wij passen vervolgens het rentepercentage van uw lening aan per ingang van de 1ste van de daaropvolgende maand.

Wat de Duurzaamheidskorting is, staat vermeld in het Hypotheekaanbod en kun je ook terugvinden in ons Rentearchief.

**De woningopname van De Energiebespaarders is kosteloos wanneer je wilt weten welke investering je moet en wilt maken om de gewenste energielabelverbetering te behalen. Maar als je precies wilt weten welk energielabel je hebt (bijvoorbeeld omdat je je hypotheek wilt oversluiten en je huidige energielabel niet definitief is), zijn hier wel kosten aan verbonden: de energieadviseur bekijkt en beoordeelt jouw woning dan op veel meer onderdelen en punten. Vraag hiervoor je financieel adviseur om meer informatie.

Onze hypotheekrente

Wij zijn er trots op dat je een duurzame woning hebt (gekocht) of je (aan te kopen) woning een stuk energiezuiniger wilt maken. Dat belonen we met een zeer goed product én een scherpe rente.

Meer over onze rentetarieven

De rentetabel toont standaard de tarieven voor (nieuwbouw)woningen met (minimaal) energielabel A. Heeft jouw woning nu energielabel B t/m G en wil je die verduurzamen? Klik dan hiernaast op de knop Energielabels B t/m G voor de rentetarieven die Impact Hypotheken hanteert totdat je de beoogde energielabelverbetering hebt behaald. Om te zien welke hypotheekrente je gaat betalen wanneer je de woning hebt verduurzaamd, activeer je de knop Hypotheekrente met Duurzaamheidskorting.

Meer over Duurzaamheidskorting

Energielabels A t/m A++++
Energielabels B t/m G
Risicoklasse ->
Rentevaste periode t/m 60% t/m 80% t/m 90% > 90%
1 jaar 5,05 5.15% 5.25% 5.35%
5 jaar 4.25% 4.40% 4.65% 4.85%
10 jaar 4.25% 4.35% 4.45% 4.80%
15 jaar 4.45% 4.55% 4.60% 5.05%
20 jaar 4.40% 4.50% 4.55% 5.10%
25 jaar 4.55% 4.75% 4.80% 5.20%
30 jaar 4.50% 4.55% 4.60% 5.30%
Risicoklasse ->
Rentevaste periode t/m 60% t/m 80% t/m 90% > 90%
1 jaar 5,05 5.35% 5.45% 5.55%
5 jaar 4.45% 4.60% 4.85% 5.05%
10 jaar 4.45% 4.55% 4.65% 5.00%
15 jaar 4.65% 4.75% 4.80% 5.25%
20 jaar 4.60% 4.70% 4.75% 5.30%
25 jaar 4.75% 4.95% 5.00% 5.40%
30 jaar 4.70% 4.75% 4.80% 5.50%
Print onze actuele hypotheekrente