Onafhankelijk energieadvies van De Energiebespaarders

Impact Hypotheken vindt het belangrijk dat onze klanten gedegen en onafhankelijk energieadvies kunnen inwinnen over het verduurzamen van hun woning met een Impact Hypotheek. Daarom werken wij samen met de energieadviseurs van De Energiebespaarders. Wat kan deze organisatie voor uw klanten betekenen en wat is uw rol daarin?

Deskundige energieadviseurs

De meeste huiseigenaren willen de eigen woning wel energiezuiniger maken, maar velen weten niet hoe en denken dat dit heel duur zal zijn. En daarom zijn er veel huiseigenaren in Nederland die wachten met verduurzamen. Dat is zonde en bovendien ook niet altijd nodig – zeker niet als zij een nieuwe hypotheek nodig hebben. Impact Hypotheken wil duurzamer wonen stimuleren en belonen. Onder meer door huiseigenaren te belonen die hun woning met energielabel B t/m G energiezuiniger willen maken. Hoe? Door hun een net zo’n goede hypotheek aan te bieden als aan eigenaren van een woning met minimaal energielabel A. Zo kan iedereen profiteren van onze goede voorwaarden en (uiteindelijk) onze zeer scherpe rente.

Om een Impact Hypotheek te kunnen aanvragen, moet je je (aan te kopen) woning wel met 1 (bij huidig energielabel B), 2 (bij huidig label C-E) of met 3 energielabels verbeteren (bij huidig label F of G). Je leest hier meer over de voorwaarden voor het verduurzamen van je woning.

Hulp bij verduurzamen

Om in aanmerking te komen voor een Impact Hypotheek, moeten woningen met energielabel B t/m G energiezuiniger worden gemaakt. Dan wilt u natuurlijk snel weten of verduurzamen financieel haalbaar en wenselijk voor uw klant. Daarmee kan onze samenwerkingspartner De Energiebespaarders u helpen. Met een aangepaste versie van hun Bespaarcheck in hun Samen-portal kunt u inzicht krijgen in de mogelijkheden en kosten van energiebesparende maatregelen én wat dit kan betekenen voor het energielabel van een woning. Bovendien kunt u in deze Samen-portal ook kosteloos een reguliere woningopname aanvragen ten behoeve van de aanvraag van een Impact Hypotheek.

Account aanvragen voor de Samen-portal