Hulp bij het verduurzamen van een huis

Maar liefst 70% van de huiseigenaren wil de woning wel verduurzamen. Maar de meeste mensen weten niet hoe of wat de kosten zijn van het energiezuiniger maken van de woning. Deze huiseigenaren hebben behoefte aan (maatwerk)hulp. En die kan Impact Hypotheken hun geven.

Onwetendheid over verduurzamen

Wij kunnen het niet vaak genoeg zeggen: verduurzamen van de woning loont. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Dat bleek uit onderzoek dat Return on content namens Impact Hypotheken heeft uitgevoerd onder ruim 900 huiseigenaren en starters op de woningmarkt. En dat krijgen we ook terug van adviseurs. Verduurzamen is ook moeilijk, omdat er zo veel mogelijk is. Maar wat past het beste bij uw klant?

Hulp van en via Impact Hypotheken

Impact Hypotheken weet dat huiseigenaren soms een duwtje in de rug nodig hebben om de woning te verduurzamen. Daarom verlagen we de drempel voor het aanvragen van een hypotheek, door niet alleen energiezuinige woningen een gunstige Impact Hypotheek aan te bieden, maar woningen van élk energielabel. En op onze website en via onze social mediakanalen geven we ook wekelijks inspirerende informatie over duurzamer wonen. Maar we gaan verder.

Energielabel indicatie

Via onze partner De Energiebespaarders krijgen u en uw klanten snel en makkelijk inzicht in de mate van energielabelverbetering van de (aan te kopen) woning en de financiering ervan. Daarvoor gebruikt u de Bespaarcheck van De Energiebespaarders in hun Samen-portal. U kunt deze samen invullen, u kunt voor- of achteraf een link sturen naar uw klant of u vult deze online tool voor uw klant in. Om erachter te komen of de voorgestelde energiebesparende maatregelen financieel haalbaar en wenselijk zijn, kiest u in de Bespaarcheck voor de optie Impact Hypotheken. U ontvangt dan een Energielabel indicatie, speciaal voor het aanvragen van een Impact Hypotheek.

Maatwerk advies

Heeft uw klant behoefte aan maatwerkadvies? Ook dat kan. Wij bieden een woningopname door De Energiebespaarders kosteloos* aan tijdens het aanvraagproces van een Impact Hypotheek. Deze kunt u makkelijk aanvragen via de Samen-portal van De Energiebespaarders. Uw klant krijgt direct een drietal data waarop een energieadviseur van De Energiebespaarders de woning kan bekijken en inspecteren. Hij of zij gaat, aan de hand van een lange lijst met punten, na welke energiebesparende voorzieningen het beste passen bij uw klant en wat hiervan onder meer de kosten, energielabelverbetering, kostenbesparing, CO2-reductie en terugverdientijd is.

Het resultaat van deze fysieke woningopname is het Energie adviesrapport. Deze uploadt u, als financieel adviseur, in HDN, om te bewijzen dat uw klant met de gewenste Verduurzamingsdepot de beoogde energielabelverbetering kan worden behaald.

*De woningopname is kosteloos wanneer klanten willen weten welke investeringen ze moeten en willen maken om de gewenste energielabelverbetering te behalen. Maar als klanten precies wilt weten welk energielabel ze hebt (bijvoorbeeld omdat ze hun hypotheek oversluiten en het huidige energielabel niet definitief is), zijn hier wel kosten aan verbonden: de energieadviseur bekijkt en beoordeelt woningen dan op veel meer onderdelen en punten. Wanneer u hierover vragen hebt, kunt u of uw klant deze stellen aan De Energiebespaarders.

Hulp bij de verbouwing

Uit hetzelfde onderzoek van Return on content blijkt dat mensen niet alleen willen weten wat de kosten en mogelijkheden zijn voor het verduurzamen van de woning, maar ook dat ze hulp willen bij het daadwerkelijk verbouwen. Dat begrijpen wij. Daarom kan uw klant, naast het Energie adviesrapport van De Energiebespaarders ook offertes ontvangen voor de voorgestelde energiebesparende maatregelen. Deze organisatie kan uw klant vervolgens ook helpen bij het uitvoeren van deze maatregelen, als een soort ontzorgende aannemer. Impact Hypotheken speelt hierin geen rol. Het is uiteraard ook mogelijk om deze maatregelen door een andere aannemer, bijvoorbeeld een met wie u samenwerkt, te laten uitvoeren.