De Bespaarcheck

Je wilt jouw woning verduurzamen en energiebesparende maatregelen nemen, maar hoe weet je wat voor jouw huis relevante aanpassingen zijn? Welke maatregelen moet je treffen om de woning met 1, 2 of 3 energielabels te verbeteren? Hoe kom je aan een aannemer? En nog wel het belangrijkste: kun je deze kosten wel financieren? Onze samenwerkingspartner De Energiebespaarders helpt je graag deze vragen te beantwoorden.

Inzicht in jouw mogelijkheden en de kosten

Om inzicht te krijgen in de mogelijkheden en kosten van het verduurzamen van jouw (aan te kopen) woning, kun je de Bespaarcheck van De Energiebespaarders invullen (deze is aangepast voor Impact Hypotheken). Er zijn diverse opties om deze in te vullen;

  • Je kunt, samen met je financieel adviseur, de Bespaarcheck invullen in diens Samen-portal van De Energiebespaarders. Bijvoorbeeld tijdens het adviesgesprek.
  • Je financieel adviseur kan je ook een link naar deze specifieke Bespaarcheck mailen die vóór of na het adviesgesprek kunt invullen.
  • Je kunt ook, als voorbereiding op een adviesgesprek, onderstaande Bespaarcheck invullen.

Welke versie van de Bespaarcheck je ook gebruikt, let erop dat je altijd kiest voor Impact Hypotheken. Want alleen dan krijg je inzicht in de beoogde verbetering van het energielabel.

Energielabel indicatie

Wanneer je de Bespaarcheck voor Impact Hypotheken hebt geraadpleegd, ontvang je een bestand, de Energielabel indicatie, waarin staat:

  • welke energiebesparende maatregelen je kunt nemen;
  • wat de kosten zijn voor deze maatregelen;
  • en hoeveel energie, CO2 en kosten je hiermee bespaart;
  • welk energielabel je kunt behalen als je deze energiebesparende maatregelen neemt.

In alle gevallen gaat het om een indicatie; de Bespaarcheck houdt geen rekening met al uitgevoerde energiebesparende maatregelen, verbouwingen of specifieke woningkenmerken. Deze tool kan daarom niet garanderen dat je met de voorgestelde maatregelen het beoogde energielabel bereikt. Een Energielabel indicatie is alleen geschikt voor klanten die al verduurzamingsadvies hebben ingewonnen bij een energieadviseur of die zelf uitgebreid bekend zijn met de verduurzamingsmogelijkheden die passen bij de kenmerken van hun huis.

Energie adviesrapport

We raden je dan ook aan om altijd een woningopname te laten uitvoeren door een deskundige energieadviseur; deze geeft meer zekerheid of de energielabelverbetering te behalen is met de geadviseerde energiebesparende maatregelen. Dit kan zowel vóór als tijdens het aanvraagproces van een Impact Hypotheek.

Wij werken hiervoor samen met De Energiebespaarders. Klanten van Impact Hypotheken kunnen een gratis* woningopname laten uitvoeren door een deskundige energieadviseur van De Energiebespaarders. Dit proces verloopt via je financieel adviseur. Die kan in de Samen-portal een gratis woningopname aanvragen wanneer hij of zij een hypotheekaanvraag bij Impact Hypotheken indient of heeft ingediend. Het rapport dat hieruit voortvloeit, noemen we een Energie adviesrapport.

*De woningopname is kosteloos wanneer je wilt weten welke investering je moet en wilt maken om de gewenste energielabelverbetering te behalen. Maar als je precies wilt weten welk energielabel je hebt (bijvoorbeeld omdat je je hypotheek wilt oversluiten en je huidige energielabel niet definitief is), zijn hier wel kosten aan verbonden: de energieadviseur bekijkt en beoordeelt jouw woning dan op veel meer onderdelen en punten. Vraag hiervoor je financieel adviseur om meer informatie.