Ik werk zelfstandig

Heb je een eigen bedrijf of ben je zzp’er? Ook dan kun je terecht bij Impact Hypotheken. Je hebt hiervoor wel een inkomensverklaring zelfstandigen nodig. Deze kun je laten opstellen door een onafhankelijk kantoor. We laten graag alvast weten hoe dit in zijn werking verloopt.

Een hypotheek voor zelfstandigen of ZZP’ers

Ben je zelfstandig ondernemer of zzp’er en wil je graag een hypotheek afsluiten? Dit kan bij Impact Hypotheken met een inkomensverklaring van een, door ons geautoriseerde, externe partij. Hiervoor moet je minimaal twee volledige boekjaren actief zijn als zelfstandige.

Geautoriseerde partijen

Overviewz, Pentrax, Raadhuys Tax Legal AccountingViiZ en Zakelijk Inkomen kunnen inkomensverklaringen voor jou opstellen ten behoeve van jouw Impact Hypotheek. Na overleg met je adviseur kun je zelf bepalen voor welke van deze vier partijen je kiest.

Hoe kom je aan een inkomensverklaring?

Wanneer je als zelfstandige een inkomensverklaring nodig hebt voor de aanvraag van een Impact Hypotheek, neem jij of neemt je onafhankelijk adviseur contact op met Overviewz, Pentrax, Raadhuys, ViiZ of Zakelijk Inkomen. Deze gekozen partij maakt vervolgens een inkomensanalyse; deze is opgesteld op basis van de jaarrekeningen van je onderneming(en).* Zodra deze verklaring aan jou is afgegeven, neemt Impact Hypotheken deze één-op-één over bij de beoordeling van de hypotheekaanvraag. Alleen onderstaande zaken kunnen nog impact hebben tijdens het beoordelen van de leencapaciteit:

  • Opnames uit de onderneming voor de aankoop van de eigen woning, bijvoorbeeld een lening die door de onderneming aan de ondernemer verstrekt wordt of een dividenduitkering uit de onderneming aan de ondernemer;
  • Lasten uit een rekening courant en/of andere leningen vanuit de ondernemingen aan privé;
  • Mogelijk toekomstig pensioeninkomen.

Hoe vraag ik een inkomensverklaring aan?

Zodra je een keuze voor een partij hebt gemaakt, kun je zelf een inkomensverklaring voor zelfstandigen aanvragen. Je kunt hiervoor ook een financieel adviseur inschakelen. Jij of je financieel adviseur vult een opdrachtformulier in van de gekozen, geautoriseerde partij en stuurt dit naar hen retour. Zodra de partij alle benodigde documenten heeft ontvangen, geeft ze de inkomensverklaring (vaak binnen vijf werkdagen) af, tenzij er aanvullende vragen zijn.

Er zijn kosten verbonden zijn aan het aanvragen van een inkomensverklaring bij Overviewz, Pentrax, Raadhuys, ViiZ of Zakelijk Inkomen. In het opdrachtformulier dat je van de desbetreffende partij ontvangt, staan de kosten voor de verschillende tariefgroepen. Deze betaal je rechtstreeks aan de geautoriseerde partij.

Zodra je jouw inkomensverklaring hebt ontvangen, is het de taak aan jouw financieel adviseur om deze samen met alle andere benodigde documenten naar Impact Hypotheken op te sturen. Vanaf dat moment kan jouw hypotheekaanvraag in behandeling worden genomen. Impact Hypotheken heeft het recht om direct contact op te nemen met de inkomensbeoordelaar en gegevens uit te wisselen.

Wanneer heb ik geen inkomensverklaring nodig?

Als het inkomen niet nodig is voor de gevraagde financiering en er sprake is van twee ondernemingen of minder, dan mag je, als alternatief voor de inkomensverklaring, de jaarcijfers en de IB-aangifte over het laatste jaar aanleveren bij Impact Hypotheken. Dit kun je via jouw financieel adviseur doen. 

Contactgegevens Overviewz

Anthonie Fokkerstraat 14a
3772 MR Barneveld
085 – 04100 66
E: info@overviewz.nl
W
https://overviewz.nl

Contactgegevens Pentrax

Kerkenbos 1323,
6546 BG Nijmegen
024- 833 00 00
E: info@pentrax.nl
W
https://www.pentrax.nl

Contactgegevens Raadhuys

Raadhuys Tax Legal Accounting
Verlengde Tolweg 2-B
2517 JV ‘s-Gravenhage
T: 070 – 335 13 69
E: info@raadhuys.eu
W: https://www.raadhuys.eu

Contactgegevens ViiZ

Europalaan 28D
5232 BC Den Bosch
T:085 – 90 23 606
E: info@viiz.nl
W: 
https://viiz.nl/

Contactgegevens Zakelijk Inkomen

Locatie Amersfoort
Koningin Wilhelminalaan 21
3818 HN Amersfoort
T: 085-4890521

Locatie Nieuwegein
Symfonielaan 18
3438 EV  Nieuwegein
T: 085-4890521
E: info@zakelijkinkomen.nl
W: 
https://www.zakelijkinkomen.nl

* Impact Hypotheken bepaalt, in overleg met de inkomensbeoordelaars, bij aanvragen van ondernemers in branches die (mogelijk) zijn getroffen door de coronacrisis wat de mogelijkheden zijn.