Waarom Impact Hypotheken?

Impact Hypotheken is een inspirerende en betrokken hypotheekaanbieder die een goede en betaalbare hypotheek biedt aan eigenaren (in spe) van een (nieuwbouw)woning met minimaal energielabel A of aan huishoudens die hun (toekomstige) woning gaan verduurzamen. Hoe we dat doen? Dat lees je in onze uitstekende voorwaarden hieronder.

Wij maken Impact

Wij geloven in duurzaamheid, betrokkenheid en samenwerking. Wij willen jou verder brengen in je weg naar een duurzamer leven. Dat begint al bij je keuze voor een energiezuinig huis of de beslissing om een woning energiezuiniger te maken. Dat maakt namelijk impact op de wereld. En wij helpen je om die keuze mogelijk te maken.

Daarom bieden we (nieuwbouw)woningen met energielabel A (of nog hoger) direct een mooie hypotheekrente aan. Maar om echt impact te maken, moet er meer gebeuren. Daarom zijn ook huiseigenaren die hun woning energiezuiniger, en dus duurzamer, maken, welkom bij Impact Hypotheken. Je krijgt dan gunstige voorwaarden, zoals extra lange geldigheid van het hypotheekaanbod en een bouwdepot, en (maatwerk) hulp om je huis te verduurzamen. En wanneer je je huis verduurzaamt en het zo 1, 2 of 3 energielabels verbetert, krijg je bij ons ook een heel scherpe rente.

Kies je voor een Impact Hypotheek? Dan weet je, dankzij onze duidelijke voorwaarden, altijd waaraan je toe bent en wat je van ons kunt verwachten. Daarnaast willen wij onze klanten inspireren en enthousiasmeren om stap voor stap, in hun eigen tempo, een (nog) duurzamere leefstijl aan te gaan. Bij ons ben je altijd op de hoogte van nieuwe duurzaamheidstrends en -ontwikkelingen.

Voor duurzame en energiezuinigere  woningen

Impact Hypotheken stimuleert het bezit en de aankoop van energiezuinige woningen (minstens label A) en het verduurzamen van bestaande huizen. Daarom kun je óók een scherpe rente krijgen als je jouw woning met 1, 2 of 3 energielabels wilt verduurzamen.

Een woning verduurzamen

Ons Hypotheekaanbod is tot wel 1 jaar geldig

Het kan weleens lang duren voordat je de hypotheekakte kunt laten passeren, vooral bij nieuwbouw. Dat is bij ons geen probleem: na acceptatie van ons hypotheekaanbod kun je dit met 11 maanden verlengen, tot wel 1 jaar na het hypotheekvoorstel.

Onze goede voorwaarden

Jaarlijks tot 25% vergoedingsvrij aflossen

Het is bij Impact Hypotheken mogelijk om, naast je reguliere, maandelijkse aflossing, jaarlijks tot maar liefst 25% vergoedingsvrij af te lossen uit eigen middelen.

Meer over extra aflossen

Automatische rentedaling bij (extra) aflossen

Is je hypotheek gedaald door (extra) aflossingen of is de waarde van je woning gestegen? Dan kun je in aanmerking komen voor een lagere hypotheekrente.

Automatische rentedaling

Digitaal en papierloos aanvraagtraject

Impact Hypotheken heeft een digitaal, papierloos aanvraagtraject om de hypotheekaanvraag soepel te laten verlopen en om zo min mogelijk tijd en papier te verspillen.

Ons acceptatieproces

Eén nieuwe boom voor elke Impact Hypotheek

Elke stap naar een duurzamer leven waarderen en vieren we. Daarom plant Staatsbosbeheer namens de eerste klanten van Impact Hypotheken één boom in een Nederlands bos.

1 hypotheek = 1 boom

Een Impact hypotheek voor iedereen

Ben je starter, oversluiter, 55+’er of ondernemer? Wij zijn er voor iedereen die een woning met energielabel A bezit of die zijn huis met 1, 2 of 3 energielabels wil verbeteren.

Wie ben jij?

Tot 50% consumptief financieren

Heb je overwaarde op je woning en wil je die voor andere zaken aanwenden dan de eigen  woning? Dat is, onder voorwaarden, mogelijk. Bekijk onze mogelijkheden.

Bekijk onze goede voorwaarden