Digitaal ondertekenen van het hypotheekaanbod

Wij vinden het belangrijk dat het afsluiten van een hypotheek zo soepel en makkelijk mogelijk verloopt. En om papier te besparen, hebben we ons acceptatieproces zo veel mogelijk gedigitaliseerd. Zo lezen we de door jou aangeleverde stukken digitaal uit. Dit scheelt iedereen tijd, moeite én papier!

Digitaal ondertekenen

Om diezelfde redenen hebben we ook het ondertekenen van het hypotheekaanbod en de SEPA-machtiging aangepast: dat kun je nu ook digitaal doen. Wanneer onze acceptanten je hypotheekaanvraag hebben beoordeeld en goedgekeurd, doen we je een aanbod. Via de e-mail versturen we je een link naar onze partner Ondertekenen.nl, waarmee je het hypotheekaanbod kunt bekijken.

Wanneer je het hypotheekaanbod en de SEPA-machtiging hebt gelezen en goedgekeurd, accepteer je ze via je smartphone, tablet of laptop door digitaal je handtekening te zetten. Daarvoor moet je je identificeren via iDin; dit gaat via de inlogmethode van je bank (dit kan zowel met een e-identifier of de app van je bank). Deze veilige manier van ondertekenen is met een paar klikken gebeurd en kun je doen waar en wanneer je wilt.

Maar als je niet digitaal wilt of kunt ondertekenen?

Het kan natuurlijk gebeuren dat je het hypotheekaanbod niet digitaal wilt of kunt beoordelen en ondertekenen. Als inloggen niet lukt, helpt Ondertekenen.nl je daarmee. Je adviseur ontvangt het hypotheekaanbod ook, dus je kunt hem of haar ook om hulp vragen. Houd er wel rekening mee dat deze werkwijze jou en je adviseur meer tijd kost en dat dit het acceptatieproces kan vertragen.

Meer informatie

Wil je nog meer weten over Digitaal ondertekenen van je hypotheekaanbod? Bekijk dan de sectie Digitaal Ondertekenen in onze Veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen