Ik wil een ander huis kopen

Ben je van plan om binnenkort een ander, energiezuinig huis te kopen of om een ander, bestaand huis flink te verduurzamen? En weet je niet wat er allemaal komt kijken bij het regelen van de financiering? Maak je vooral geen zorgen! Impact Hypotheken bespreekt de belangrijkste stappen om een nieuw huis te kunnen kopen.

Een ander koophuis

Is je huidige woning te klein, wil je liever gelijkvloers wonen of ben je op zoek naar een energiezuiniger huis? Dan ga je uiteraard op zoek naar jouw volgende droomwoning. Wat de aanleiding tot verhuizen ook mag zijn, er komen nóg meer zaken bij kijken dan tijdens het kopen van je eerste huis. Het kan soms onduidelijk zijn wat er nu precies geregeld moet worden om een nieuwe woning te kunnen kopen en opnieuw een hypotheek wilt afsluiten. Maar Impact Hypotheken helpt je hier graag mee op weg.

Bereken je maximale hypotheek

Om een ander huis te kunnen kopen, is het allereerst belangrijk dat je je maximale hypotheek berekent. Zo heb je een idee of je dat nieuwe huis daadwerkelijk kunt kopen. Beantwoord de vragen in onderstaande rekentool en krijg snel een indicatie van jouw maximale hypotheek en maandlasten. Aan de uitkomst kunnen geen rechten worden ontleend.

Overwaarde van je oude woning alvast gebruiken

Als je oude huis al verkocht is (alleen nog niet overgedragen) en de ontbindende voorwaarden zijn verstreken, kun je de overwaarde van je oude huis alvast gebruiken voor het kopen van de nieuwe woning. Zo hoef je dit bedrag niet voor te schieten uit eigen spaargeld. Dit kan met een overbruggingshypotheek. Dit is een tijdelijke, aflossingsvrije lening (naast de hypotheek die je bij ons afsluit voor je nieuwe woning). Zodra je je oude woning verkoopt, stopt deze lening, omdat je met de overwaarde van je oude huis deze overbruggingshypotheek aflost. De overbruggingshypotheek stopt uiterlijk na 24 maanden bij de aankoop van een bestaande woning of 36 maanden bij aankoop van een nieuwbouwwoning.

Wil je liever in je oude huis blijven wonen tot je de nieuwbouwwoning of verbouwde woning kunt betrekken? Ook dan kun je een overbruggingshypotheek krijgen bij Impact Hypotheken. Bij een bestaande woning is deze lening 24 maanden geldig en bij een nieuwbouwwoning zelfs 3 jaar!

Verduurzamen van een woning

Veel mensen dromen van een jaren 30-huis; die zijn ook prachtig, maar vaak ook energieverslindend. Denk je eraan om toch dat jaren 30-droomhuis te kopen en het direct te verduurzamen, bijvoorbeeld door het te isoleren en voorzien van dubbelglas, dan kun je in aanmerking komen voor een gunstige Impact Hypotheek. Wij financieren namelijk huizen van elk energielabel (zelfs label G), mits je het dusdanig verduurzaamt, dat je het met 1, 2 of 3 energielabels verbetert. Lees hier meer over de voordelen en de voorwaarden.

Verhuis je hypotheek mee!

Wil je het liefst je hypotheek bij Impact Hypotheken behouden? Dat kan! We bieden bestaande klanten een verhuisregeling aan, waardoor je jouw huidige hypotheek mee kunt verhuizen naar je nieuwe woning. Dit is alleen mogelijk bij de aankoop/verhuizing naar een woning met energielabel A of als je de andere woning met energielabel B t/m G verduurzaamt volgens de dan geldende voorwaarden bij Impact Hypotheken. Zo kun je blijven profiteren van je huidige lage rentepercentage.

Maar hoe werkt dat dan precies? Met de verhuisregeling neem je het rentepercentage van je oude leningde(e)l(en) bij Impact Hypotheken mee naar de lening op jouw nieuwe woning. Voor dit deel van jouw nieuwe lening gelden dan de afspraken over de hoogte van het rentepercentage voor de resterende looptijd van de rentevaste periode van jouw oude leningdeel verstrekt door Impact Hypotheken.