Onze goede voorwaarden

Impact Hypotheken wil het bezit of aankoop van duurzame(re) huizen belonen met een scherpe rente. Maar we bieden natuurlijk veel meer dan dat. Met Impact Hypotheken willen we je informeren én inspireren. Lees maar!

Wat krijg je bij Impact Hypotheken?

We kunnen wel heel hard roepen dat onze producteigenschappen goed zijn, maar oordeel vooral zelf!

ProducteigenschapVoorwaarden en uitleg
Minimale hypotheeksom€75.000,-
Maximale hypotheeksom€950.000 (inclusief overbruggingslening of verhuisregeling)
HypotheekvormenAnnuïtair, lineair en aflossingsvrij
Rentevaste periodes1, 5, 10, 15, 20, 25 en 30 jaar
Duurzaamheidskorting0,2%-punt korting op de hypotheekrente.
Direct bij de financiering van woningen met energielabel A of beter
Eerste maand nadat je hebt aangetoond dat je de woning met 1, 2 of 3 energielabels hebt verbeterd met een Impact Hypotheek
Geldigheid hypotheekvoorstel 2 maanden
Geldigheid hypotheekaanbod6 maanden bij bestaande bouw
12 maanden bij nieuwbouw
BouwdepotMaximale looptijd bestaande bouw is 18 maanden
Maximale looptijd nieuwbouw is 24 maanden
Verlenging is mogelijk: 6 maanden bij bestaande bouw en 12 maanden bij nieuwbouw
Overbruggingshypotheek24 maanden bij bestaande bouw
36 maanden bij nieuwbouw
AflossenPer jaar tot 25% vergoedingsvrij aflossen uit eigen middelen
Automatische rentedaling bij (extra) aflossen, wanneer jouw hypotheek hierdoor in een lagere risicoklasse terechtkomt
Consumptief kredietTot 50% van de marktwaarde kun je financieren voor consumptief gebruik
Tweede of hogere hypotheekMogelijk
VerhuisregelingJa, tot 12 maanden na aflossen oude hypotheek mogelijk
De woning hoeft nog niet definitief verkocht te zijn om in aanmerking te komen voor de verhuisregeling
AanvraagprocesZo papierloos mogelijk, met: het gebruik van Brondata en Digitaal ondertekenen

Duurzaamheidskorting

Bij Impact Hypotheken kunnen eigenaren van woningen met élk energielabel in aanmerking komen voor een gunstige en betaalbare hypotheek. Huizenbezitters van een woning met energielabel A of hoger zitten sowieso goed. En als eigenaren van een huis met energielabel B t/m G hun woning energiezuiniger maken en het huis zo minimaal 1, 2 tot 3 energielabels verbeteren, zitten bij ons ook goed. Dat zit zo: als je (aan te kopen) huis nu energielabel B heeft, moet je dit één energielabel verbeteren, naar A (dat is 1 stap in de energielabelladder). Woningen met het huidige energielabel C, D of E, moet je 2 stappen verduurzamen, naar respectievelijk A, B of C. En als een huis nu energielabel F of G heeft, moet het drie stappen worden verbeterd, respectievelijk naar energielabel C en D.

Wanneer je de energiebesparende maatregelen hebt genomen of laten uitvoeren, wil je daarvoor natuurlijk worden beloond. Die krijg je bij ons in de vorm van een Duurzaamheidskorting. Na de verbouwing of verduurzaming van de woning vraag je (opnieuw) een nieuw energielabel aan. Wanneer dit definitief is, geef je het bewijs hiervan aan ons door. Als je het gewenste energielabel hebt behaald, krijg je vanaf dat moment de Duurzaamheidskorting die staat vermeld in je hypotheekakte.

Extra lange geldigheid van het Hypotheekaanbod

Ben je ingeloot voor een nieuwbouwwoning? Gefeliciteerd! Omdat wij weten dat het soms maanden kan duren voordat je het koopcontract kunt ondertekenen, is een hypotheekaanbod bij Impact Hypotheken voor nieuwbouwwoningen tot wel 12 maanden geldig. Vanaf het moment dat je een hypotheek aanvraagt, heb je in totaal een jaar om je hypotheek te laten passeren bij de notaris. Daaraan zijn geen extra kosten aan verbonden, ook niet als de rente in de tussentijd flink is gestegen.

Bij bestaande woningen is het hypotheekaanbod ook langer geldig, met vier maanden extra. Zo heb je in totaal een halfjaar de tijd om de hypotheekakte van een bestaande woning te laten passeren bij de notaris.

Heb je het Hypotheekaanbod ondertekend en geaccepteerd en besluit je daarna toch van ons aanbod af te zien? Dan zijn daar wel kosten aan verbonden.

Extra lang bouwdepot

Als je een nieuw huis koopt, in opdracht laat bouwen of wilt verduurzamen, kun je bij Impact Hypotheken ook een bouwdepot aanvragen. Een bouwdepot bij een bestaande woning is bij Impact Hypotheken 18 maanden geldig. Dat is handig, vooral als je lang moet wachten op een goede (onder)aannemer. Heb je een nieuwbouwwoning gekocht, dan kun je maar liefst 24 maanden beschikken over een bouwdepot.

Als dit nog niet genoeg tijd is, kun je het bouwdepot voor een bestaande woning nog eens verlengen met zes maanden (tot 24 maanden) en die voor nieuwbouwwoningen met maar liefst 12 maanden. Dat betekent dat je maar liefst drie jaar lang kunt beschikken over een bouwdepot bij nieuwbouwwoningen! Bovendien hebben we geen minimumbedrag voor een bouwdepot. Als je jouw bouwdepot verlengt, is het goed om te weten dat de rentevergoeding stopt.

Extra lang overbruggingshypotheek

Als je al een woning bezit, is er vaak sprake van overwaarde. Die kun je (deels) gebruiken als je een nieuwe of andere woning wilt kopen en in je oude woning wilt blijven wonen tot je kunt verhuizen. Dat scheelt namelijk tijd, moeite en vaak ook heel veel geld. Als je een hypothecaire lening aanvraagt bij Impact Hypotheken, kun je bij ons in aanmerking komen voor een overbruggingshypotheek. Bij bestaande woningen kun je hier 24 maanden gebruik van maken en bij nieuwbouwwoningen maar liefst 36 maanden.

Een papierloos aanvraagproces

Bij Impact Hypotheken versturen we geen papieren tijdens het aanvraagproces en we vragen je die ook niet te ondertekenen. Wij werken samen met partners die het mogelijk maken dat jij je gegevens digitaal met ons kunt delen en dat je het hypotheekaanbod digitaal kunt ondertekenen. Dat scheelt jou, je adviseur en Impact Hypotheken niet alleen veel tijd en moeite, maar ook heel veel papier.

Tot 25% vergoedingsvrij aflossen

Het kan lonen om jaarlijks extra af te lossen op je hypotheek. En dat is bij Impact Hypotheken extra aantrekkelijk: je mag elk jaar, per leningdeel, vergoedingsvrij tot 25% van de oorspronkelijke hypotheekschuld kosteloos aflossen uit eigen middelen, zoals uit spaargeld. Als je niet uit eigen middelen wilt aflossen, mag je per jaar 15% per leningdeel vergoedingsvrij aflossen.

Automatische rentedaling

Heb jij (extra) afgelost op je hypotheek zonder NHG? Dan dalen jouw rente- en maandlasten mogelijk. Hierbij is de verhouding tussen je hypotheek en de waarde van je woning belangrijk. Hoe lager de verhouding tussen de woningwaarde en de actuele hypotheekschuld, hoe lager het risico en hoe lager (meestal) het rentepercentage van jouw hypotheek. Impact Hypotheken kent meerdere risicoklassen voor het bepalen van de hoogte van het rentepercentage.

Als jouw hypotheek door aflossingen (periodiek of eenmalig) in een lagere risicoklasse valt, dan geldt er (mogelijk) een lager rentepercentage. Wij veranderen dan je rentepercentage automatisch en gebruiken het rentepercentage dat hoort bij de nieuwe risicoklasse. Dit doen wij op de 1e dag van de volgende maand na de (extra) aflossing. Hierbij nemen wij de rentedatum uit het hypotheekvoorstel als uitgangspunt voor de bepaling van jouw nieuwe rentetarief. Als de rente op het moment van passeren lager is dan de rente op de rentedatum van het hypotheekaanbod, dan wordt deze rente als uitgangspunt genomen.

Als jouw rentepercentage gewijzigd is, ontvang je hierover een mail van ons als bevestiging. In deze brief vermelden wij, naast de ingangsdatum, jouw nieuwe rentepercentage en nieuwe maandlasten.

Let op: omdat er bij NHG-hypotheken geen sprake is van risicoklassen, daalt je rentetarief niet bij (extra) aflossingen. Er is immers maar één rentetarief.

Tot 50% van de marktwaarde consumptief financieren

Het is mogelijk om tot 50% van de marktwaarde van jouw woning consumptief te financieren bij een hypotheek zonder NHG. Zo kun je de overwaarde op je woning voor andere doelen gebruiken, zoals het inrichten van de woning. Deze vorm van financiering kan echter gevolgen hebben voor de renteaftrek van uw hypotheek. Vraag uw financieel adviseur daarom om advies en om uw wensen te bespreken.

Een verhoging of 2e hypotheek is mogelijk

Bij Impact Hypotheken willen we je inspireren om nog duurzamer te leven, uiteraard op je eigen tempo en met eigen middelen. Met dat laatste kunnen we je wellicht een handje op weg helpen. Als jij al een Impact Hypotheek hebt en je woning verder wilt verduurzamen, bijvoorbeeld met zonnepanelen of door uit te bouwen met drievoudig HR++ glas, kun je bij ons een verhoging of een tweede hypotheek aanvragen.

Om jouw hypotheek te verhogen, is het belangrijk dat je genoeg inkomen hebt, dat de waarde van de woning voldoende is en dat je voldoet aan de overige voorwaarden van Impact Hypotheken. Verhogen kan bij Impact Hypotheken vanaf €10.000,-. Houd er ook rekening mee dat een taxateur een nieuw taxatierapport moet opstellen om de waarde van de woning te bepalen. De kosten hiervoor betaal je zelf aan de taxateur.

Verhuis je hypotheek mee!

Weet je nog niet zeker of je in je huidige woning wilt blijven wonen? Of verwacht je dat je in de toekomst gaat verhuizen? Geen probleem! Bij Impact Hypotheken is het mogelijk om je hypotheek mee te verhuizen naar je nieuwe woning. Zo kun je de lage rente van je Impact Hypotheek gewoon meenemen. En dit kan tot wel twaalf maanden na afbetaling van je oude hypotheek. De verhuisregeling is (vooralsnog) alleen mogelijk bij verhuizing naar nieuwbouw of een woning met minimaal energielabel A.

Wil je alle voorwaarden eens goed doornemen? Lees dan onze Algemene Voorwaarden