Wij maken Impact

Ben je op zoek naar een duurzaam droomhuis of heb je er al één op het oog? Dan is de kans groot dat je hiervoor een hypotheek nodig hebt, waarvoor je advies inwint bij een onafhankelijk financieel adviseur. Hij of zij kan je dan wijzen op Impact Hypotheken. We vertellen je daarom graag wie en wat we zijn, waarvoor we staan en waarin we geloven.

Over Impact Hypotheken

Impact Hypotheken is een hypotheekaanbieder die gelooft in en streeft naar een betere wereld. Want het is 2 voor 12: we moeten ons uiterste best doen om de wereld leefbaar te houden. Maar hoe stel je jezelf haalbare doelen in een realistische tijd? Die ook nog te betalen zijn – het leven is al duur genoeg. Wij bij Impact Hypotheken snappen dat je een positieve bijdrage wilt leveren aan de wereld om je heen, maar ook dat dit stap voor stap gaat. En dat kan.

Het kopen van een duurzaam huis, met minimaal energielabel A, of het verduurzamen van een woning met lager (slechter) energielabel is een eerste stap. Dat heeft een enorme impact op je eigen leven. En in Nederland. Want energiezuinige(re) huizen hebben een lagere ‘carbon footprint’ en dragen bij aan het halen van de Klimaatdoelstellingen. Bovendien kom je dan in aanmerking voor een hypotheek van Impact Hypotheken. Wij belonen je direct met uitstekende productvoorwaarden en een scherpe rente.

Impact Hypotheken inspireert je vervolgens om telkens een stapje in de goede richting te zetten. Elk kwartaal twee tegels in de tuin vervangen voor gras of aarde? In een paar jaar heb je dan een groene tuin. Wat vaker vis of vleesvervangers kopen? Dat staat gelijk aan een maand niet douchen. Trouwens, af en toe slechts vijf minuten douchen, is ook best fijn. En weet je wat? Als we dat nu allemaal doen, kleine stappen vooruit zetten, in ons eigen tempo, dan is de wereld al zo veel beter.

Papierloos

Hoe maken wij nu impact? Door ons allereerst te realiseren dat Impact Hypotheken, net als jij, ook nog een lange weg te gaan op het gebied van duurzaamheid. Stap voor stap streven we ernaar om steeds groener te worden en in te spelen op de nieuwe duurzame ontwikkelingen van de toekomst.

En we zijn al goed op weg. Zo onderscheiden wij onszelf met een volledig papierloos acceptatieproces. Je hoeft bij Impact Hypotheken geen hypotheekvoorstel of -aanbod te printen en fysiek te ondertekenen: dat doe je gewoon digitaal. En we hebben ook kritisch gekeken naar de gegevens en documenten die we van je nodig hebben bij het beoordelen van je hypotheekaanvraag. Gegevens die overheidsinstanties van je bewaart, kun je met onze gebruiksvriendelijke app makkelijk verzamelen en met ons delen. Zo zorgen we ervoor dat we minder papier verspillen – en dit scheelt jou natuurlijk ook veel tijd.

Alle energielabels zijn welkom

Er zijn veel hypotheekverstrekkers die woningen met energielabel A, B of nog beter een mooie hypotheekrente aanbieden. En dat is goed: duurzame, ‘groene’, woningen verbruiken immers minder energie en daar mag best wat tegenover staan.

Maar als je de Nederlandse woningmarkt écht wilt verduurzamen, moet je meer doen. Uit onderzoek blijkt dat 7 op de 10 huiseigenaren graag de woning wil verduurzamen, maar niet weet hoe, wat en wanneer. Die mensen willen we ook helpen. Daarom beloont Impact Hypotheken niet alleen huiseigenaren van duurzame woningen met een goede en gunstige hypotheek, maar ook eigenaren die hun woning energiezuiniger gaan maken en deze zo 1, 2 of 3 energielabels verbeteren. Alleen zo maken we samen impact.

Een duurzame(re) woning financieren

Impact Hypotheken is een handelsnaam van ESGood B.V. en onderdeel van Ingage

Investering

Impact Hypotheken is geen bank. Waar halen we dan het geld vandaan om jouw hypotheek te kunnen financieren? Dat leggen we je graag uit! We bieden grote (internationale) institutionele investeerders, veelal verzekeraars en pensioenfondsen, de mogelijkheid om te investeren in nieuwe Nederlandse woninghypotheken. Van dit opgehaalde geld helpen wij mensen aan een goede hypotheek die een energiezuinige woning bezitten of kopen of die een bestaande woning 1, 2 of 3 energielabels verbeteren.

Als je later in je wooncarrière een tweede hypotheek wilt, bijvoorbeeld omdat je nog meer comfort wilt aanbrengen in je woning en deze nog meer wilt verduurzamen, is dat meestal ook geen enkel probleem. Die financiering is er in veel gevallen ook voor je.

ESGood B.V.

ESGood B.V. biedt Nederlandse en buitenlandse investeerders de mogelijkheid te investeren in nieuwe, duurzame Nederlandse woninghypotheken. Via ons platform kunnen meerdere investeerders op een eenvoudige en transparante wijze gelijktijdig in de door ESGood B.V. gedefinieerde risicoklassen van Impact Hypotheken investeren.

Ingage

Ingage biedt het volledige pakket van servicing van hypotheken aan zoals acceptatie, klantbeheer, bijzonder beheer, reporting en master servicing. Naast deze activiteiten behoren hypotheeklabel Merius Hypotheken en vooraanstaande franchiseformules zoals De Hypotheekshop en Huis & Hypotheek ook tot Ingage.

Onze hypotheekrente

Wij zijn er trots op dat je een duurzame woning hebt (gekocht) of je (aan te kopen) woning een stuk energiezuiniger wilt maken. Dat belonen we met een zeer goed product én een scherpe rente.

Meer over onze rentetarieven

De rentetabel toont standaard de tarieven voor (nieuwbouw)woningen met (minimaal) energielabel A. Heeft jouw woning nu energielabel B t/m G en wil je die verduurzamen? Klik dan hiernaast op de knop Energielabels B t/m G voor de rentetarieven die Impact Hypotheken hanteert totdat je de beoogde energielabelverbetering hebt behaald. Om te zien welke hypotheekrente je gaat betalen wanneer je de woning hebt verduurzaamd, activeer je de knop Hypotheekrente met Duurzaamheidskorting.

Meer over Duurzaamheidskorting

Energielabels A t/m A++++
Energielabels B t/m G
Risicoklasse ->
Rentevaste periode t/m 60% t/m 80% t/m 90% > 90%
1 jaar 5,05 5.15% 5.25% 5.35%
5 jaar 4.25% 4.40% 4.65% 4.85%
10 jaar 4.25% 4.35% 4.45% 4.80%
15 jaar 4.45% 4.55% 4.60% 5.05%
20 jaar 4.40% 4.50% 4.55% 5.10%
25 jaar 4.55% 4.75% 4.80% 5.20%
30 jaar 4.50% 4.55% 4.60% 5.30%
Risicoklasse ->
Rentevaste periode t/m 60% t/m 80% t/m 90% > 90%
1 jaar 5,05 5.35% 5.45% 5.55%
5 jaar 4.45% 4.60% 4.85% 5.05%
10 jaar 4.45% 4.55% 4.65% 5.00%
15 jaar 4.65% 4.75% 4.80% 5.25%
20 jaar 4.60% 4.70% 4.75% 5.30%
25 jaar 4.75% 4.95% 5.00% 5.40%
30 jaar 4.70% 4.75% 4.80% 5.50%
Print onze actuele hypotheekrente