Ik wil mijn hypotheek oversluiten

Wellicht heb je al een fijn, energiezuinig huis en heb je helemaal geen plannen om te verhuizen. Of heb je juist plannen om je woning goed te verduurzamen. Hoe dan ook: lagere maandlasten zijn altijd welkom. Verhuizen naar een andere hypotheekverstrekker is dan wel een goed idee. Denk dan eens aan Impact Hypotheken. Wij belonen het bezit van energiezuinige woningen niet alleen met een scherpe rente, maar hebben ook fijne voorwaarden, waardoor jij een stapje verder komt in het leven.

Goedkoper wonen in je eigen huis?

Als je comfortabel woont in je huidige, energiezuinige woning, waarom zou je dan weggaan? Misschien niet uit je huis, maar wel bij je huidige hypotheekverstrekker. Want oversluiten naar Impact Hypotheken kan een gunstige optie voor je zijn.

Bij oversluiten blijf je wonen in je huis, maar stap je over naar een andere hypotheekverstrekker (zoals Impact Hypotheken), zodat je op je maandlasten kunt besparen. Door jouw hypotheek over te sluiten, los je jouw huidige hypotheek af met je nieuwe hypotheek.

Overstappen is ook een goede optie als je van plan bent je woning met energielabel B t/m G te verduurzamen. Want ook dan kom je in aanmerking voor een Impact Hypotheek. Dus als je met bijvoorbeeld extra isolatie, dubbelglas en/of zonnepanelen je woning met 1 (bij huidig energielabel B), 2 (huidig label C-E) of 3 (huidig label F en G) energielabels kunt verbeteren, ben je welkom bij ons. En als je de energiebesparende voorzieningen uiteindelijk hebt uitgevoerd met een Verduurzamingsdepot van Impact Hypotheken, kom je ook in aanmerking voor onze Duurzaamheidskorting.

Hoeveel bespaar je met oversluiten?

Wil je graag weten of oversluiten naar Impact Hypotheken in jouw situatie voordelig voor je uitpakt? Vul dan onderstaande rekentool in. Gebruik daarvoor de gegevens van je huidige hypotheek en de percentages uit de tabel van onze actuele hypotheekrente. Door dit in te vullen achterhaal je ook wanneer de investering voor het oversluiten (denk bijvoorbeeld aan advies- en administratiekosten) is terugverdiend. Aan de uitkomsten van deze berekening kunnen geen rechten worden ontleend.

Verhuis je hypotheek mee!

Mocht je op dit moment nog niet zeker weten of je daadwerkelijk in je huidige woning wilt blijven wonen? Ook dat is geen probleem! Je kunt bij Impact Hypotheken je hypotheek oversluiten en deze in de toekomst, onder voorwaarden, verhuizen naar je nieuwe woning, mocht dat ooit van toepassing zijn. Op deze manier kun je je rentepercentage van je Impact Hypotheek meenemen.

Waar moet je verder op letten?

Vergoedingskosten

Als je gaat oversluiten tijdens jouw rentevaste periode, is de kans aanwezig dat je vergoedingskosten moet betalen aan je huidige hypotheekverstrekker. Loopt je rentevaste periode af of heb je een variabele rente? Dan hoef je geen vergoedingskosten te betalen bij het oversluiten van je hypotheek.

Je huidige hypotheekverstrekker en een financieel adviseur kunnen voor jou berekenen hoe hoog de vergoedingskosten zijn als je deze moet betalen.

Behoud ik mijn hypotheekrenteaftrek?

Bij het oversluiten van je hypotheek kan het zijn dat je niet altijd jouw (volledige) hypotheekrenteaftrek behoudt. Vraag ernaar bij jouw financieel adviseur.