Ons ESG-beleid

Impact Hypotheken wil bijdragen in het behalen van de Klimaatdoelstellingen. Niet alleen door huiseigenaren in staat te stellen de woning te kunnen verduurzamen met een gunstige financiering, maar ook door zelf veel te doen. Hieronder lees je wat we allemaal doen om onze eigen doelen op het gebied van Environmental (het Milieu), Social (Maatschappij) en Governance (Behoorlijk bestuur) te behalen.

Ons ESG-beleid

Impact Hypotheken is onderdeel van Ingage. Dit moederbedrijf heeft diverse duurzaamheidsdoelen opgesteld, waarmee we vooral impact willen maken op het gebied van milieu en maatschappij – als financiële dienstverlener moeten we immers al aan vereisten van Behoorlijk bestuur voldoen. Zo willen we het papiergebruik drastisch terugdringen en gebruiken we vanaf 2025 alleen nog elektrische bedrijfswagens. Daarnaast zetten we ons in voor jeugdsportteams en zorgen onze medewerkers dat onze buurten schoon blijven.

PRI van de Verenigde Naties

Daarnaast heeft Ingage zich verbonden aan de Principles of Responsible Investments, de PRI, van de Verenigde Naties. Daarmee dragen we bij aan een duurzamer investeringsklimaat en committeren we ons aan het opstellen en behalen van diverse Sustainable Development Goals, Duurzaamheidsdoelstellingen. Hiervoor gebruiken we het model van 17 SDG’s van de Verenigde Naties. Als Ingage focussen we ons vooral op de doelstellingen 3 (Gezondheid en welzijn), 7 (Betaalbare en schone energie), 11 (Duurzame steden en gemeenschappen), 12 (Verantwoorde consumptie en productie) en 13 (Klimaatactie).

Opruimacties

Elk jaar belandt er naar schatting tussen de 35 en 140 miljoen kilo zwerfafval op straat en in het groen, en dan hebben we het alleen nog maar over Nederland (Milieucentraal). Impact Hypotheken vindt dat hier iets aan gedaan moet worden. Zwerfafval is namelijk ongezond voor mens, dier en milieu. Wist je bijvoorbeeld dat een sigaret een afbreektijd tot 12 jaar kan hebben en dat een petfles helemaal nooit vergaat? Vele dieren overlijden doordat ze dit afval aanzien voor voedsel of ze raken erin verstrikt. Mosselen, garnalen en andere zeedieren kunnen kleine plastic deeltjes zelfs opslaan in hun lichaam, waardoor dit in de voedselketen terecht komt. Hoog tijd dat er actie ondernomen wordt dus!

Impact Hypotheken ruimt op

Zwerfafval zal waarschijnlijk altijd blijven, maar als we hier met zijn allen wat meer op letten en af en toe wat opruimen, dan verminderen we het probleem. Om die reden organiseert Impact Hypotheken regelmatig opruimacties. Ons personeel kan hier vrijwillig aan mee doen door rondom ons hoofdkantoor in Amsterdam of thuis in de eigen omgeving op te ruimen. Veel van onze medewerkers doen hier vaak actief aan mee en daar zijn wij trots op!

Onderneem zelf actie!

Maar ook jij kunt zelf initiatieven ondernemen! Gooi bijvoorbeeld je eigen afval altijd in een openbare prullenbak of neem het mee naar huis om het daar weg te gooien. Zie je dat iemand afval op straat gooit? Dan kun je diegene er rustig op aanspreken. Of ga zo nu en dan een uurtje op stap met handschoenen en een vuilniszak en ruim je eigen buurt op. Het zal je verbazen hoeveel afval je in zo’n korte tijd vindt.

Inspirerende content

Impact Hypotheken weet dat er veel mensen zijn die het, net als ons, belangrijk vinden dat de wereld leefbaar blijft voor de volgende generaties. Een grote impact op de vermindering van klimaatverandering is het kopen van een energiezuinige woning óf je huidige woning zelf energiezuiniger maken. We weten inmiddels dat de energietransitie eraan komt, maar we weten ook dat dit overweldigend kan zijn. Er wordt veel gevraagd, veel mensen denken dat de energietransitie veel geld kost of weten niet waar ze moeten beginnen. Impact Hypotheken helpt jou daarbij!

We bieden onze klanten niet alleen goede voorwaarden en lage hypotheekrentes, maar we helpen hen ook stap voor stap richting een duurzamer leven. Wij begrijpen dat het tempo hierin voor iedereen anders is. Daarom delen wij regelmatig inspirerende content en tips over bijvoorbeeld het verduurzamen van je woning, hoe we klimaatverandering in kleine stappen tegen kunnen gaan en hoe je een duurzamere leefstijl ontwikkelt.

Lees onze tips over duurzaamheid