Overbruggingshypotheek van Impact Hypotheken

Als je al een woning bezit, is er vaak sprake van overwaarde. Die kun je (deels) gebruiken als je een nieuwe of andere woning wilt kopen en in je oude woning wilt blijven wonen tot je kunt verhuizen. Dat scheelt namelijk tijd, moeite en vaak ook heel veel geld. Daarvoor kun je bij Impact Hypotheken een overbruggingshypotheek krijgen.

Extra lang overbruggingskrediet

Als je een hypothecaire lening aanvraagt bij Impact Hypotheken, kun je bij ons in aanmerking komen voor een overbruggingskrediet. Bij bestaande woningen kun je hier standaard 18 maanden gebruik van maken en bij nieuwbouwwoningen standaard 24 maanden. Is je nieuwe woning dan nog niet gereed voor bewoning? Geen probleem: je kunt de overbruggingskrediet voor bestaande woningen nog eens met 6 maanden verlengen en voor een nieuwbouwwoning met maar liefst 12 maanden, tot wel 36 maanden in totaal.

Berekenen overbruggingshypotheek

Heb je je oude woning al verkocht? Houd er dan rekening mee dat je overbruggingshypotheek niet gelijk is aan de overwaarde van de woning. Je maakt tijdens de verkoop van je een aantal kosten die we in mindering brengen op de maximale overbrugging. De maximale overbrugging in geval de oude woning al is verkocht, bedraagt daarom 98% van de verkoopprijs/schuldrest. Wij hebben hierbij rekening gehouden met 2% verkoopkosten.

Het ook mogelijk om een overbruggingshypotheek af te sluiten voor niet verkochte panden. We berekenen de maximale overbrugging als volgt:

(90% * marktwaarde) – saldo bestaande hypothecaire lening(en).

Bij een overbrugging op een niet-definitief verkochte woning kan maximaal 100% van de waarde van de aan te kopen woning worden gefinancierd (met uitzondering van investeringen in EBV).