Impact Hypotheken heeft de productvoorwaarden verbeterd

11 okt 2023

Vanwege veranderende marktomstandigheden en na meerdere gesprekken met adviseurs en business partners, hebben wij een aantal verbeteringen in de productvoorwaarden van Impact Hypotheken doorgevoerd. Sommigen van jullie zullen hierover al op HypoVak gehoord hebben; de nieuwe voorwaarden zijn vanaf die dag van kracht. Impact Hypotheken is, door de scherpe rente en onze productvoorwaarden, daarom een aantrekkelijke hypotheek voor iedereen die de woning wil verduurzamen of een duurzame woning (met minimaal energielabel A) met Duurzaamheidskorting wil aankopen of oversluiten!

Onze verbeterde voorwaarden:

1. Verbeterde verhuisregeling

Een van de meest zichtbare veranderingen in onze nieuwe productvoorwaarden is de verbeterde verhuisregeling. Voorheen moest een woning definitief verkocht zijn, voordat klanten hiervan gebruik konden maken. Maar nu is dat verleden tijd. Klanten kunnen nu al van de verhuisregeling gebruikmaken zonder dat de oude woning definitief verkocht is. Bovendien hebben we de tijdslijnen voor het passeren van de hypotheek op een nieuwe woning aanzienlijk verkort. In de meeste gevallen duurt het nu slechts 4 werkdagen, na ontvangst van de passeerbevestiging van de notaris, voordat de gelden beschikbaar zijn en er gepasseerd kan worden. Dit versnelt het hele proces aanzienlijk en maakt het gemakkelijker om de overstap te maken.

2. Verruimde beheernormen bij echtscheiding

Een echtscheiding is voor alle betrokken partijen een verschrikkelijke situatie. Daarom verruimen wij de normen bij de beoordeling van een ontslag uit de hoofdelijke aansprakelijkheid. Vanaf nu is het ook mogelijk om in echtscheidingssituaties te toetsen op de (NHG) beheernormen. Dit vergroot de kans om woningbehoud te realiseren voor een van beide partners, mits dat verantwoord is. Dit kan een belangrijke stap zijn om de stabiliteit te behouden en de overgangsperiode soepeler te maken.

3. Verlengde geldigheid van het hypotheekvoorstel

Het kan soms even duren voordat alle benodigde gegevens beschikbaar zijn. Dat begrijpen we bij Impact Hypotheken volkomen. Daarom hebben we de geldigheid van ons hypotheekvoorstel verlengd van 1 maand naar 2 maanden. In deze periode krijgen alle betrokkenen de ruimte om alle gegevens te verzamelen en bijvoorbeeld verduurzamingsadvies in te winnen. De totale geldigheid blijft ongewijzigd, met 6 maanden voor bestaande bouw en 12 maanden voor nieuwbouw.

4. Looptijd bij een onderhandse verhoging

Bij een onderhandse verhoging kunnen klanten vanaf nu ook kiezen voor een looptijd van opnieuw maximaal 30 jaar. Dit betekent dat de looptijd niet langer gemaximeerd is tot de looptijd van de bestaande lening. Dit geeft klanten meer flexibiliteit en hiermee voorkomen we dat klanten extra kosten maken voor een gang naar de notaris.

5. Financiering van houten woningen

Tot slot zijn we verheugd om aan te kondigen dat we ook houten woningen accepteren, op voorwaarde dat deze is gebouwd na het jaar 2000. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor huizenkopers die een voorkeur hebben voor houten constructies.

Nog vragen?

Hebt u nog vragen, behoefte aan extra uitleg of interesse in Impact Hypotheken? Neem dan contact op met onze relatiemanager Remco Schrijver.

Neem contact op!

Terug naar overzicht