Duurzaamheidskorting al bij woningen met energielabel A

7 sep 2023

Een duurzame woning is om meerdere redenen een slimme investering: het hebben van een energiezuinig huis leidt tot lagere energiekosten, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot. Ook verhoogt het de waarde van de woning én zorgt het voor recht op Duurzaamheidskorting bij Impact Hypotheken. Alle huiseigenaren met een woning voorzien van energielabel A, en huiseigenaren die hun woning met energielabel A t/m G verduurzamen, ontvangen deze Duurzaamheidskorting: een scherpe hypotheekrente en goede voorwaarden als beloning voor een bijdrage aan een groenere wereld.

Duurzame woning altijd beloond
Iedere huiseigenaar in het bezit van een woning met een geldig geregistreerd energielabel van A of hoger, of iedere huiseigenaar die een nieuwe woning heeft aangekocht met energielabel A of hoger, kan bij Impact Hypotheken direct de woning financieren met een gunstige Impact Hypotheek. Je ontvangt met energielabel A of hoger altijd Duurzaamheidskorting: een korting van 0,2% op je hypotheekrente.

Deze woningen zijn namelijk duurzaam: een energiezuinige woning leidt tot minder CO2-uitstoot, wat een positieve impact heeft op het milieu. En dat vinden we bij Impact Hypotheken heel belangrijk. Daarom stimuleren wij het bezit of de aankoop van duurzame woningen door een beloning uit te keren. Maar liefst 1/3 van alle woningen met een energielabel hebben al energielabel A of hoger.

Maar, we belonen niet alleen woningen die al energiezuinig zijn. Ook huiseigenaren die hun woning willen verduurzamen kunnen in aanmerking komen voor de Duurzaamheidskorting. Hier zitten wel een aantal voorwaarden aan vast: je hebt een bestaande woning met energielabel B t/m G en verbetert deze naar minimaal 1,2 of 3 energielabels hoger. Na de verduurzaming van de woning ontvang je daarmee dan een net zo scherpe rente en net zo goede voorwaarden als de woningen met energielabel A of hoger.

Een energielabel loont
Het is sinds 1 januari 2022 verplicht om bij de aan- of verkoop van een woning het energielabel aan te tonen. Dit moet door een gecertificeerd energieadviseur worden vastgelegd. Maar, ook als het energielabel van de woning waarin iemand al woont nog onbekend is, loont het om dit te laten vastleggen. Komt er energielabel A of hoger uit, dan kun je ook profiteren van de voordelen daarvan. Het blijkt uit de indicator van maart 2023, van het Compendium voor de Leefomgeving (CLO) van de Rijksoverheid, dat er per 31 december 2022 ruim 4,8 miljoen woningen (van de ruim 8,1 miljoen woningen in Nederland) waren voorzien van een geldig energielabel. Daarvan heeft 32% van de woningen energielabel A of hoger. Er zijn dus nog veel woningen zonder geldig energielabel.

Ook is het belangrijk om na het treffen van verduurzamingsmaatregelen het energielabel opnieuw te bepalen. Wordt er een hoger energielabel vastgesteld, dan kun je ook genieten van de voordelen daarvan. Zo is de woning meer waard, gaan de energiekosten omlaag en heb je bij Impact Hypotheken kans op de Duurzaamheidskorting.

Kijk voor meer informatie over de Duurzaamheidskorting op onze website.

Terug naar overzicht