Nieuwe geldverstrekker Impact Hypotheken

2 dec 2021

Amsterdam, 2 december 2021 – Financieel dienstverlener CMIS Group wil duurzamer wonen in Nederland stimuleren en lanceert daarom Impact Hypotheken. Dit nieuwe hypotheeklabel beloont de aankoop en het bezit van woningen met minimaal energielabel A én het verduurzamen van woningen met alle overige energielabels. Naast uitstekende productvoorwaarden biedt Impact Hypotheken ondersteuning bij het energiezuiniger maken van de woning. Impact Hypotheken is vanaf 2 december verkrijgbaar bij De Hypotheekshop, Huis & Hypotheek, Hypokeur, Finzie, Hypotheek24.nl, Independer en NBG.

Om de klimaatdoelstellingen te behalen, moeten in 2030 1,5 miljoen woningen zijn verduurzaamd. “De tijd van wegkijken is voorbij: we moeten echt stappen zetten in de energietransitie, ook op woninggebied”, vertelt Arie Blokland, Manager Service Development. “Met Impact Hypotheken gaan we hierin een actieve rol spelen. Het is het eerste hypotheeklabel dat géén onderscheid maakt tussen energiezuinige woningen en woningen die worden verduurzaamd. Zo kan elke huiseigenaar bijdragen aan de energietransitie.”

Gunstige voorwaarden

Impact Hypotheken beloont eigenaren van een woning met minimaal energielabel A direct met een scherpe rente. Klanten die hun woning energiezuiniger gaan maken, ontvangen uiteindelijk diezelfde scherpe rentetarieven. Zij profiteren namelijk ook van een Duurzaamheidskorting op de hypotheekrente, wanneer ze het energielabel van de woning succesvol hebben verbeterd. Alle klanten krijgen verder dezelfde goede productvoorwaarden, zoals jaarlijks tot 25% boetevrij aflossen of automatische rentedaling bij (extra) aflossen. Daarnaast zijn het hypotheekaanbod, bouwdepot en de overbruggingshypotheek extra lang geldig, vooral voor nieuwbouwwoningen.

Verduurzamen met Impact Hypotheken

Om inzicht te krijgen in de mogelijkheden en kosten van het verduurzamen van de (aan te kopen) woning, werkt Impact Hypotheken samen met de onafhankelijke energieadviseurs van De Energiebespaarders. Met een online Bespaarcheck krijgen klanten en adviseurs inzicht in wat en hoeveel er nodig is om tot de beoogde energielabelverbetering te komen. Daarnaast kan elke klant van Impact Hypotheken kosteloos een reguliere woningopname aanvragen bij De Energiebespaarders. Het label beloont niet alleen klanten voor een energiezuinige of te verduurzamen woning, maar inspireert hen daarnaast ook met concrete informatie over het verduurzamen via de site Impacthypotheken.nl.

Papierloze hypotheek

“We stimuleren duurzaamheid niet alleen bij onze klanten, maar proberen zelf ook zo duurzaam mogelijk te zijn”, legt Arie Blokland uit. “Daarom verloopt ons acceptatieproces zo digitaal mogelijk, wat tijd, moeite én veel papier scheelt. Zo maken we gebruik van een speciale tool waarmee onze klanten persoonlijke gegevens makkelijk bij diverse overheidsinstanties kunnen verzamelen en naar Impact Hypotheken sturen. Ook kan de klant het hypotheekaanbod digitaal inzien én ondertekenen via Ondertekenen.nl.”

Om het papierloze acceptatieproces te benadrukken, plant Staatsbosbeheer, uit naam van de eerste 1.750 klanten van Impact Hypotheken, een nieuw bos in Nederland. Op die manier is de biodiversiteit in ons land ook in de toekomst gewaarborgd.

Over Impact Hypotheken

Impact Hypotheken is vanaf 2 december 2021 exclusief verkrijgbaar bij De Hypotheekshop, Huis & Hypotheek, Hypokeur, Finzie, Hypotheek24.nl, Independer en NBG. Klanten kunnen kiezen uit een annuïtaire, lineaire en/of aflossingsvrije hypotheek – waarbij er geen renteopslag geldt voor aflossingsvrije hypotheken – en een rentevaste periode van 1, 5, 10, 15, 20, 25 of 30 jaar. Vooralsnog biedt Impact Hypotheken alleen non-NHG hypotheken aan.

Impact Hypotheken is een hypotheekproduct van ESGood B.V., onderdeel van CMIS Group. Onder CMIS Group valt onder meer De Hypotheekshop, Huis & Hypotheek en Merius Hypotheken.

ESGood B.V. biedt Nederlandse en buitenlandse investeerders de mogelijkheid te investeren in nieuwe, duurzame Nederlandse woninghypotheken. Via ons platform kunnen meerdere investeerders op een eenvoudige en transparante wijze gelijktijdig investeren in de door ESGood B.V. gedefinieerde risicoklassen.

Impact Hypotheken: de hypotheek die je een stap verder brengt

Terug naar overzicht